Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@03:09:15 GMT

مقایسه 2 روش خاص جراحی برای درمان اختلالات خواب

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۶۴۵۳۱

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر امین آمالی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که بسیاری از طرح‌های تحقیقاتی مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی به صورت مشترک با دیگر مراکز تحقیقاتی انجام‌ می‌شود، گفت: به عنوان مثال طرح‌هایی تحقیقاتی در زمینه اختلالات بویایی که به دلیل تصادف در فرد ایجاد شده است با مرکز تحقیقات نوروساینس انجام شد و این تحقیقات به ام‌آرآی این بیماران اختصاص داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در بسیاری از طرح‌های تحقیقاتی که در زمینه اختلالات خواب انجام می‌شود نیز با مراکز تحقیقاتی دیگر همکاری داریم. یکی از جدیدترین طرح‌های تحقیقاتی اختلالات خواب مقایسه دو روش مختلف جراحی کام نرم در درمان اختلالات خواب بود که با مشارکت مرکز تحقیقات اختلالات خواب شغلی انجام گرفت.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی درباره این طرح پژوهشی گفت: در این طرح یکی از جراحی‌ها با ابزارهای رادیو فرکونسی انجام گرفت و روش دیگر جراحی سنتی بود. از آن‌جایی که جراحی‌هایی که با رادیو فرکونسی انجام می‌شد میزان تهاجمی بودن کمتری داشت، مقایسه‌ای در بیماران دچار اختلالات خواب و کاندید عمل جراحی کام نرم انجام دادیم. نتیجه‌ای که به دست آمد این بود که در فاصله کوتاه مدت شش ماه تا یک سال بهبود کیفیت خواب بین هر دو گروه نسبتا یکسان بود ولی کیفیت زندگی در بیمارانی که با روش تهاجمی کمتری مورد جراحی قرار گرفتند بسیار بالاتر بود. در کل برای بیمارانی که اختلالات خواب خفیف دارند استفاده از روش‌های کم‌تهاجمی‌تر بهتر است.

وی یکی دیگر از تحقیقات مشترک با مرکز اختلالات خواب شغلی را استفاده از مانورهای مختلف تشخیصی برای اختلالات خواب عنوان کرد و افزود: دو روش مختلف در این پژوهش بررسی شد. در یکی از گروه‌ها، در درمانگاه و با استفاده از اندوسکوپی فیبراپتیک مسیر راه هوایی را با استفاده از مانوری به نام مولر بررسی کردیم و برای یک گروه دیگر در اتاق عمل با استفاده از اندوسکوپی و خواب القایی مانوری انجام شد. مقایسه این دو روش تشخیصی برای محل انسداد نشان داد که انجام تست‌های تشخیصی با القای خواب و اندوسکوپی به محققان کمک بهتری می‌کند.

طرح‌هایی در زمینه خر و پف

آمالی ادامه داد: بیشترین شکایت بیماران از اختلالات خواب خروپف کردن است اما اختلالات دیگری همچون سردردهای صبحگاهی، خواب‌آلودگی روزانه، کاهش تمرکز و کارایی و اختلالات شخصیتی هم وجود دارد.

این متخصص گوش و حلق و بینی با بیان این که در زمینه خروپف طرح‌های تحقیقاتی زیادی در زمینه‌های تشخیصی و درمانی در حال انجام است، گفت: یکی از روش‌های تشخیصی جدید که تحقیقات مرتبط با آن در مرکز گوش و حلق و بینی و اختلالات خواب شغلی در حال انجام است استفاده از روش‌های رادیولوژی خاص است تا به وسیله آن بتوان با دقت بالاتری محل انسداد بیماران مبتلا به اختلالات خواب را پیدا کرد. در درمان اختلالات خواب، نکته مهم یافتن محل انسداد است.

همکاری مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی با مراکز تحقیقاتی دیگر

وی یکی دیگر از مراکز تحقیقاتی همکار با مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی را مرکز تحقیقات طب کار معرفی کرد و افزود: تحقیقات متعددی درباره آسیب‌های صوتی مشاغل مختلف با مرکز تحقیقات طب کار انجام شده است. در زمینه اختلالات خواب نیز مرکز تحقیقات طب کار فعالیت‌هایی داشته است چرا که برخی از افرادی که به دلیل خواب‌آلودگی حین رانندگی به مرکز تحقیقات طب کار ارجاع داده می شوند دچار اختلالات خوابی هستند که تحقیقات مرتبط با آن به صورت مشترک با مرکز تحقیقات گوش‌وحلق و بینی و طب کار انجام می‌شود.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی در پایان خاطر نشان کرد: ما تقریبا با تمام مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی تهران مثل گوارش، اختلالات خواب شغلی، رادیولوژی و نوروساینس ارتباطات تنگاتنگی داریم. بسیاری از طرح‌های تحقیقاتی‌ که در زمینه قاعده جمجمه انجام می‌شود و به رادیولوژی ارتباط دارد، اعضای گروه رادیولوژی نیز کمک به سزایی را به محققان مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی می‌کنند.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اختلال خواب درمان سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۴۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه افسانه درباره خواب که نباید باور کنید

فرارو- همه ما می‌خوابیم، اما چند نفر از ما شب‌ها به‌طور استثنایی خوب می‌خوابیم؟ شاید بتوان گفت تعداد بسیار کمی. برای یافتن پاسخ به پرسش چگونه خوب خوابیدن، ابتدا باید باور‌های غلط رایج را از بین ببریم. در ادامه به سه افسانه درباره خواب اشاره می‌کنیم که نباید به آن باور داشته باشید:

افسانه اول: زود به‌رختخواب‌رفتن همواره خوب است

به گزارش فرارو به نقل از مایند بادی گرین، واقعیت آن است که ما نمی‌خواهیم خیلی زود به رختخواب برویم. اگر احساس خواب را نداشته باشید و زود به رختخواب بروید، می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد و رابطه‌ای تیره را میان شما و رختخواب‌تان ایجاد کند! هرچه بیش‌تر در رختخواب غلت بخورید، بچرخید و ناامیدانه بیدار باشید، رختخواب برای‌تان به مکانی اضطراب‌آور و در کل خواب برای‌تان به مقوله‌ای ناامیدکننده تبدیل می‌شود. در آن صورت دفعه بعد که به رختخواب می‌روید، مغزتان به شما می‌گوید: «اوه، من نمی‌دانم این مکان چیست؟». اینجاست که ناامید و مضطرب می‌شویم و تقلا می‌کنیم که معمولا به ایجاد یک چرخه معیوب منجر می‌شود و در آن مغزتان پاسخ جنگ یا گریز را فعال می‌کند.

بنابراین برای افرادی که برای به‌خواب‌رفتن مشکل دارند، یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای تنظیم دوباره خوابشان آن است که دیرتر به رختخواب بروند، یعنی زمانی به رختخواب بروند که واقعا خواب‌آلود هستند. مطمئن شوید که بدن شما واقعا فرصتی برای احساس خواب‌آلودگی با داشتن یک روال آرام‌بخش را دارد. برای روشن‌شدن بحث باید گفت زودخوابیدن لزوما چیز بدی نیست، منتهی با فرض اینکه واقعا احساس خستگی کنید. هرگز سعی نکنید به‌زور بخوابید.

افسانه دوم: چرت‌زدن همیشه بد است

برخی از متخصصان خواب موضعی ضدچرت‌زدن دارند. بااین‌وجود، زمانی که این کار را مسئولانه انجام بدهید، چرت‌زدن در برنامه خواب سالم می‌تواند جایی برای خود داشته باشد. چرت‌زدن می‌تواند مانند یک شمشیر دولبه عمل کند. از طرفی واقعا می‌تواند به فرد کمک کند تا به خوابی دست یابد که در شب نمی‌تواند در شکل مطلوب آن را تجربه کند، به‌خصوص اگر شب وحشتناکی را از نظر بی‌خوابی تجربه کرده باشد.

بنابراین چرت‌زدن ممکن است قدری از فشار خواب را ازبین ببرد و شما را کم‌تر مضطرب کند، اگر با خود بگویید: «درست است امشب بی‌خواب شدم، اما خب، دست‌کم فردا می‌توانم با چرت‌زدن آن را قدری جبران کنم». از طرف دیگر مشکل زمانی به‌وجود می‌آید که خیلی دیر و یا زمانی طولانی چرت می‌زنید، به‌گونه‌ای که موجب می‌شود میل شما برای خوابیدن ازبین برود. به‌طور نرمال با بیداربودن و فعال‌بودن در طول روز امیدواریم تا زمان خواب راحتی را هنگام شب تجربه کنیم.

درمقابل، کاری که با چرت‌زدن طولانی‌مدت انجام می‌دهید، به‌خصوص در اواخر روز موجب می‌شود میلتان برای خوابیدن هنگام شب کاهش یابد، این درست شبیه خوردن چند کیک قبل از موعد شام است.

با توجه به آنچه گفته شد، برای یک چرت سالم باید چه کاری انجام بدهیم؟ توصیه می‌شود چرت خود را حدود شش تا هشت ساعت پس از بیدارشدن در طول روز آغاز کنید و آن را در بازه زمانی ۳۰ دقیقه محدود کنید. چرت‌زدن استاندارد نباید بیش از یک ساعت طول بکشد.  

افسانه سوم: برای خوابیدن تلاش کنید و کار‌هایی را انجام بدهید

برای بسیاری از افراد به‌ویژه آنها که با بی‌خوابی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، یک مانع بزرگ برای خواب عمیق، تلاش بیش‌ازحد است. واقعیت آن است که خوابیدن باید فرایندی بدون زحمت باشد و تلاش بیش‌ازحد برای این کار می‌تواند درنهایت نتیجه‌ای معکوس به همراه داشته باشد. چه شمارش تعداد گوسفندان در ذهن باشد، چه قراردادن سر در فریزر، چه مراقبه و یا هر کار دیگری به معنای آن است که شما برای خوابیدن درحال تقلای بیش از حد هستید.

این قبیل اقدامات فشار بیشتری را برای خوابیدن به شما وارد می‌کنند و موجب توجه بیش‌تر شما به این واقعیت خواهد شد که نخوابیده‌اید.

درعوض، اگر متوجه شدید درحال چرخیدن و غلت‌خوردن هستید، کاری را انجام بدهید که به‌طور طبیعی از آن لذت می‌برید. می‌توانید تلویزیون تماشا کنید یا کتاب بخوانید، حتی قدری کار با گوشی تلفن همراه هم می‌تواند بدون اشکال باشد، به شرطی که اضطراب درباره خوابیدن را از ذهن شما دور کند.

بااین‌وجود، اگر تجربه به شما نشان داده است استفاده از گوشی تلفن همراه هوشمند موجب افزایش اضطرابتان می‌شود، احتمالا بهتر است آن را از خود دور نگه دارید. این اقدامات بهتر از کار‌های با تلاش و تقلای زیاد برای خوابیدن هستند. در هر ترفندی که برای خوابیدن به کار می‌برید، صرفا تلاش کنید به خود فشار وارد نکنید.

دیگر خبرها

  • سه افسانه درباره خواب که نباید باور کنید
  • قتل کارتن‌خواب‌ طرد شده در پاتوق معتادان نظام‌آباد
  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • جراحی زیر نور ماه، خواب در تابوت و تاراجِ شأن انسان/اینجا رفح است
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • فعالیت ۱۹ واحد و هسته فناور در حوزه دام و طیور
  • سارق میلیاردی طلاجات در باقرشهر دستگیر شد
  • هواوی مخفیانه از مسابقات تحقیقاتی در آمریکا حمایت مالی می‌کند
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود